Виждаме за първи път, откакто е в сила Конституцията, опит дрехата

...
Виждаме за първи път, откакто е в сила Конституцията, опит дрехата
Коментари Харесай

Преподавател по европейско право: Дрехата на служебните правителства се обръща с хастара наопаки

" Виждаме за първи път, откогато е в действие Конституцията, опит дрехата на служебното държавно управление да бъде обърната с хастара наобратно. Служебното държавно управление се пробва да се наложи като главен политически фактор и директно да влияе върху образуване на волята на жителите и избора на парламент. "

Това мнение изрази пред БНР Христо Христев, учител по европейско право.

По думите му служебното държавно управление като механизъм е " санитарно-техническа алтернатива ", а се получава модел на потребление на формата " служебно държавно управление ", с " каскади от бомбастични конференции, които целят да моделират и насочват политическия развой ".

В последната година и половина съгласно Христев се следи опит " моделът да бъде моментно, а може би дълготрайно сменен и по някакъв метод – сменен с квазипрезидентска република ".

Преподавателят счита, че е налице " груба интервенция  на предаваните от Радев служебни правителства  на политическия терен ", което не подхожда на замисъла на Конституцията.

Не бива да позволяваме  моделът " по един низък и подмолен метод да бъде подменян " , акцентира Христев.

Има висока степен на съмнение на жителите към главните институции, както и  недъгавост на политическия развой и на политическата система , уточни в разбора си той.

Предвид на низа от избори и многостранната рецесия, в която се намираме, или би трябвало да се търси консенсус за устойчиво ръководство, или, защото не можем през 3 месеца да вървим на избори,  да се мисли за промени в правната рамка , които да ни разрешат да излезем от този цикъл, разяснява Христо Христев в предаването " Преди всички ". 

" Например  смяна в изборната система, която подсигурява болшинство  по избран метод. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР